Pozdrav všetkým eRkárom a neeRkárom

30 júl

Ahojte,

zdravia Vás eRkári z  farnosti Medzibrod v srdci Slovenska, z dediniek Medzibrod, Hiadeľ, Ľubietová a Strelníky.

Sme trošku roztrúsené dedinky okolo cesty z Banskej Bystrice do Brezna, a tak sa snažíme okrem našich každoročných letných eRko táborov (ktoré sú odmenou za našu celoročnú činnosť), robiť spoločné stretnutia aj počas školského roka. Ale stretká mávame samozrejme v každej dedinke aj osobitne.. tie spoločné sú ako povestná čerešnička na torte.

Pri príležitosti 30. výročia eRka sme sa vzájomne pozývali na spoločné dopoludnia, aby sme mohli spoznať lepšie naše spoločné dediny. Najprv sme sa stretli v Ľubietovej, zabavili sme sa súťažami, hrami, pán farár si pripravil pre deti aj kvíz a veľký záujem detí bol aj pri hádaní známych príbehov z biblie, ktoré kreslil animátor Viktor. Aby nám lepšie chutil fantastický guľášik, šli sme ešte na veľkú farskú lúku a zatancovali sme si niekoľko tancov, ktoré poznáme z táborov, či Detských pútí, na ktoré tiež spolu chodíme. O pár mesiacov sme si podobné stretnutie vychutnali pri pozvánke do Hiadla, kde sme si spravili aj menšiu túru, zašportovali sme, objavili skryté čaro drevených kociek, či preťahovanie lanom.. keď sme mali behania už celkom dosť, poopekali sme si špekačky, cibuľku, chlebík a v pahrebe upečené zemiačiky, ktoré nestíhali po vybratí z pahreby poriadne ani vychladnúť, s takou rýchlosťou mizli. Na jeseň nás ešte čaká posledné spoločné stretnutie k 30.výročiu eRka, lebo tento krát sme dostali pozvánku do Medzibrodu.. už sa nevieme dočkať…

  oslava 30. výročia eRka v Ľubietovej

oslava 30. výročia eRka v Hiadli

Naše, zatiaľ posledné spoločné stretnutie bolo v júni, pri našom už 3. ročníku Detskej eRko olympiády v Ľubietovej. Prvá disciplíny, pohrabať lúku, aby sme mali kde športovať, bola zvládnutá na jednotku. Pozapisovali sme súťažiacich a pán farár otvoril olympiádu modlitbou a požehnaním. Aby sme boli na športovanie dostatočne pripravení, začal náš pán farár resko – eRko tancami… a potom to začalo… každý si prešiel postupne všetky pripravené stanovištia, skákanie vo vreci, scrable, posedenie u Popolušky, kvízové okienko, hod šiškami do tašky, kolky, skladanie obrázkov s drevenými kockami, či behanie v topánkach zo škatúľ.. záujmom sa nedala zahanbiť ani súťaž v sadení a zbere zemiakov … medzi tým nám jeden ocko pripravil ohník a mohli sme si začať opekať špekačky a slaninku. Do pahreby sme si dali upiecť dnes toľko krát zasadené a pozberané zemiaky (chutili svetovo s masťou a soľou). Pán farár odmenil všetky súťažiace detičky medovníkovými medailami, detičky dostali aj sladké balíčky na doplnenie energie z doobedňajšej námahy a odmenili sme aj deti, ktoré sa zapojili do Dobrej Noviny, ktorá bola teraz úplne iná (urobili sme si každý videonahrávku a tie sme potom spájali do spoločného jedného videa, ktoré sme prezentovali na našej farskej stránke- stále tam je, ak by ste ju chceli vidieť, aj v našom kostole po sv. omši.

eRko olympiáda v Ľubietovej

eRko olympiáda v Ľubietovej

eRko olympiáda v Ľubietovej

Tak, teraz sa tešíme ešte na letný tábor a od septembra sa opäť budeme stretávať na našich malých stretkách.

Dúfam, že sa Vám u nás na tejto malej návšteve páčilo, a ak budete mať niekedy okolo cestu, budeme radi, ak sa u nás zastavíte.

S pozdravom

Vaši kamaráti z eRka Medzibrod 😊

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *